Vloeren
Vensters
Atelier
Gereedschap

Historie

Op 1 februari 1976 richtte de heer Dirk Sluimer handelsonderneming Heditex B.V. op. De heer Sluimer was ruim 25 jaar reeds werkzaam in de branche en had een breed netwerk van relaties in de woninginrichting en meubelindustrie. Vanwege een fusie van zijn toenmalige werkgever werd zijn functie overbodig en nam hij op 51 jarige leeftijd het besluit om een eigen onderneming op te richten. Dit werd zeker ondersteund door een grote groep woninginrichters die dhr. Sluimer al jaren kenden en hem dan ook vanaf het begin de handel gunden.Vele van deze klanten mogen wij nu sinds 1976 nog steeds beleveren.


De naam Heditex ontleent zich dan ook aan de oprichters mevrouw Henny Sluimer [HE] en Dirk Sluimer [DI] en het [TEX] van het textiel, hetgeen in aanvang een van de kernactiviteiten van Heditex was.


In de beginfase leverde Heditex voornamelijk fournituren, textiel en garens aan de meubelindustrie en de woninginrichting.Het bedrijf groeide snel en in 1979 kwamen op 18 jarige leeftijd de huidige algemene directie zoon Henri Sluimer en schoonzoon Rob Dobbelstein bij het bedrijf, de mogelijkheid was hierdoor geboden om verder te groeien en Heditex veranderde zo in de loop der jaren van een regionale naar een landelijke groothandel met tevens verkoop naar diverse landen binnen en buiten Europa.


In 1989 hebben Henri Sluimer en Rob Dobbelstein Heditex overgenomen, waarna het personeelsbestand flink is uitgebreid in binnen- en buitendienst. Het artikelenpakket is behoorlijk uitgebreid. Sinds jaar en dag zijn wij dan ook gespecialiseerd in levering aan de parketzaken, het gordijnatelier, de zonweringbedrijven en de woning- en projectinrichting.


Het succes van Heditex is nog steeds het persoonlijke contact met de klanten en leveranciers en het brede assortiment van producten dat door een zeer gemotiveerd en enthousiast team dagelijks voor alle afnemers wordt verzorgd.


Met Heditex mooier wonen!