Vloeren
Vensters
Atelier
Gereedschap

Osmo Onderhoud & Reiniging - Houten vloeren optimaal beschermen.

Droge reininging
Een geoliede houten vloer stoot vuil af. In tegenstelling tot veel andere vloerbehandelingsmethoden wordt de vloer niet statisch geladen en biedt micro-organismen en allergenen geen voedingsbodem. Stof, vlooien en haren van huisdieren kunt u met de stofzuiger of bezem verwijderen. Nog makkelijker is het met de Osmo Opti-Set. De groene stofdoek is speciaal voor de droge reiniging ontwikkeld.

Regelmatig vocht afnemen
Hoe vaak uw houten vloer afgenomen moet worden, hangst sterk samen met de belasting. In een huishouden is eens per week meestal voldoende, maar in horecagelegenheden of andere zwaar belaste oppervlakken moet de vloer dagelijks afgenomen worden.

In één handeling: De Osmo Spray-Mop heeft een patroon met reinigingsmiddel (Spray-Fix) in de steel.

Intensief reinigen en opfrissen
Van tijd tot tijd heeft uw houten vloer een opfrisbeurt nodig. In huishoudens is dit in de regel pas na enkele maanden. Ideaal hiervoor is het Osmo wasonderhoud- en reinigingsmiddel. Zo wordt de beschermende oliewas-laag geregenereerd en uw vloer behoudt haar bijzondere uitstraling. In zwaar belaste horeca-gelegenheden of winkels is de Osmo onderhoudsolie aan te bevelen. Deze olie is speciaal voor dit gebruik ontwikkeld. Ook hier kan een regelmatige opfrisbeurt zinvol zijn. De reinigingsinterval hangt af van de mate van belasting.

Instandhouding en nabewerken met olie
Het leven laat haar sporen na, zelfs op een optimaal verzorgde houten vloer. Geen probleem. Want bij goed geoliede houten vloeren kan de beschermende toplaag op elk gewenst moment vernieuwd worden, zonder dat de oude afwerklaag afgeschuurd moet worden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van met conventionele lak gelakte houten vloeren.